Kattenspelletjes: 5 tips tegen verveling

Care
Katten

Katten hebben soms een duwtje in de rug nodig, zodat er geen verveling optreedt. Helemaal in bepaalde seizoenen, zoals de winter, als ze het te koud vinden om buiten te ravotten. Wij geven je tips voor leuke kattenspelletjes!

Wat doe jij wel eens samen met je kat en verzin jij wel eens kattenspelletjes voor hem? Met deze tips heeft je kat urenlang plezier en is verveling verleden tijd.

 1. Katten TV 
  Leg een kleedje neer voor het raam (binnen) en maak het haar zo comfortabel mogelijk. Zo kan je kat lekker naar buiten kijken en heeft ze haar eigen katten-tv! Een van de makkelijkste kattenspelletjes die er is!
 2. Organiseer schatzoeken 
  Verstop kleine beetjes brokjes door het huis, zodat je kat deze zelf moet gaan zoeken. Door het op veel verschillende plekken te leggen, maak je er echt een uitdaging van! Begin wel makkelijk en help als het hem niet lukt, dat kun je dan steeds moeilijker maken. Let er wel op dat je je houdt aan de dagelijkse hoeveelheid voeding die je dier binnen mag krijgen.
 3. Maak een obstacle run 
  Zet dozen, papieren tassen en krabpalen naast elkaar om een ware obstacle run te creëren. Voor jou is dit heel leuk om naar te kijken en voor je kat is het waarschijnlijk een van de leukste kattenspelletjes. Win-win!
 4. Huis-, tuin- en keukenspelletjes
  Sommige katten kunnen zich vermaken met de kleinste dingen, zoals een sok of een klein touwtje. In je kast is dus ook van alles vinden. Let er wel op dat je kat het niet kan opeten.
 5. Do it Yourself
  Vind je het heerlijk om zelf te knutselen? Er zijn genoeg mogelijkheden om zelf een leuk speeltje te maken. Je kunt het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Maak bijvoorbeeld eens een kasteel van een kartonnen doos. En aangezien katten muizen nogal interessant vinden, kun je ook zelf gehaakte muisjes maken. Leuk om te doen (en je kat maak je er gelukkig mee). Ben je niet zo creatief? Dan kun je altijd nog een stuk aluminiumfolie afscheuren en daar een prop van maken, net zo leuk!