Je hond verzorgen was nog nooit zo leuk!

Care
Honden

Je hond verzorgen lastig? Nee, juist lekker en leuk met Prins Train & Care zalmpaté, een ideaal hulpje bij het poetsen van tanden of het geven van medicijnen. 

Onze expert
Creatief Hondentrainer & kenner van kleine knagers en fretten

Hap, slik… weg

Pillen geven wordt met Prins Train & Care bijna een feestje. Laat je hond eerst wat beloningspasta uit de tube likken, zodat hij de smaak letterlijk te pakken krijgt. Pak daarna een pil, knijp daar royaal wat pasta overheen en geef hem aan je viervoeter. Hap, slik… weg! Geef je hond, nog voor hij kan bedenken dat hij misschien wat raars onder de pasta proefde, meteen nog een lekkere lik zalmpaté direct uit de tube. Indien nodig kun je tabletten in wat kleinere stukjes breken.

Let op

De meeste, maar niet alle medicijnen mag je in combinatie met voeding geven. Lees altijd eerst de bijsluiter en vraag de dierenarts om advies.

Doen!

Neem Prins Train & Care mee naar de dierenarts of de trimsalon. Je kunt de tube inzetten om je hond af te leiden tijdens het geven van een injectie, het opnemen van zijn temperatuur, het toedienen van een middel tegen parasieten of het knippen van zijn nagels. Met een  tube kun je heel ‘schoon’ belonen, dus geen kruimels of vieze handen meer!

Smikkelpapje

Ook voedingssupplementen, bijvoorbeeld droge en soms niet zo aantrekkelijk ruikende poeders, kun je met behulp van Prins Train & Care veranderen in een smakelijk hapje. Meng de benodigde hoeveelheid poeder met een klein beetje water en wat zalmpaté en voilà: het verplichte hapje verandert een lekker smikkelpapje.

Tip

Is je hond een slechte eter?  Dan kun je een klein beetje zalmpaté aan de maaltijd toevoegen om deze aantrekkelijker te maken.

Poetshulpje

Prins Train & Care is heel goed te gebruiken om het tandenpoetsen aan te leren. Smeer daarvoor een beetje zalmpaté op een voor honden geschikte tandenborstel. Laat je dier vervolgens rustig de paté van de borstel likken: zo went hij aan het gevoel van de tandenborstel in zijn bek. Als dit goed gaat, kun je met de borstel met wat Train & Care erop poetsbewegingen gaan maken. Vervolgens kun je de paté vervangen door een voor honden geschikte tandpasta.

Gaat het goed?

Mail jouw tips en ervaringen met Prins Train & Care in woord en/of beeld naar info@prinspetfoods.nl en zorg dat je altijd voldoende tubes in huis hebt.

PRINS TRAIN & CARE ZALMPATÉ

Prins Train & Care zalmpaté is rijk aan verse zalm, de favoriete smaak van veel honden. Deze beloningscrème op basis van zalm is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens tarwe(gluten)vrij en hypoallergeen. Dat betekent dat er weinig tot geen kans is dat uw dier er gevoelig op reageert.
Bekijk in de webshop

Deze blog is geschreven door Judith Lissenberg, specialist voor Lifestyle for pets op het gebied van honden.