Hondenverzekering: oudere hond verzekeren?

Care
Honden

Veel mensen denken dat een oudere hond niet meer verzekerd kan worden, maar het tegendeel is waar. Je kunt in principe voor honden van alle leeftijden een hondenverzekering afsluiten. 

Tip 1: Voorkom hoge kosten

Een ouder huisdier zal wat vaker iets mankeren en een medische behandeling nodig hebben. De kosten van een behandeling bij een dierenarts kunnen dan flink oplopen (soms tot wel 1000 euro per behandeling). Een hondenverzekering afsluiten zorgt ervoor dat een groot deel van deze kosten wordt vergoed. Juist als je hond wat ouder is, kan verzekeren dus flink wat voordeel opleveren.

Tip 2: Maak je eigen keuze en vergelijk

Door het vergelijken van huisdierenverzekeringen kun je op je premie besparen. Welke verzekeraar kun je het beste kiezen als je een goede dierenverzekering wilt afsluiten? Dat is een lastige vraag, want wil je de goedkoopste, de meest uitgebreide of juist iets ertussenin? Vanaf zo’n 20 euro per maand heb je al een goede verzekering die de meest voorkomende dierenartsbehandelingen vergoedt, zoals een consult, laboratoriumonderzoek, röntgenfoto's, een medisch noodzakelijke operatie, opname en verblijf in de dierenkliniek en geneesmiddelen. 

Tip 3: Verzeker je huisdier als hij gezond is 

Het is misschien een open deur, maar voor een oudere hond een hondenverzekering afsluiten kun je het beste doen als hij nog gezond is. Je hebt namelijk niet alleen te maken met een wachttijd van 30 dagen waarbij je nog geen recht hebt op vergoeding, ook behandeling van aandoeningen die er al waren voordat je de verzekering afsluit worden niet vergoed. Dit is om te voorkomen dat de premies te hoog oplopen en de verzekering daardoor onbetaalbaar wordt.

Kun je een ziek dier verzekeren?
Er is vaak veel onduidelijkheid over de mogelijkheden om een ziek dier te verzekeren. Er is namelijk wel een verschil tussen kleine aandoeningen die snel verholpen zijn of grotere problemen. Een oorontsteking bijvoorbeeld gaat relatief snel over. Meestal wordt dit dan een periode van bijvoorbeeld 6 maanden uitgesloten van dekking. Daarna is dit weer gewoon verzekerd.

Aan de hand van de antwoorden die je geeft op de medische vragen wordt automatisch bepaald of je huisdier verzekerd kan worden.

Tip 4: Kijk ook naar aanvullende verzekeringen

Wist je dat je hond bij bepaalde klachten een specifieke behandeling nodig heeft? Zoals gebitsbehandelingen, chemotherapie of behandeling van heupen of ellebogen? De kosten van deze behandelingen kunnen snel oplopen. Kijk dus ook naar aanvullende verzekeringen. 

Tot welke leeftijd kun je een hondenverzekering afsluiten?

Het antwoord op deze vraag vind je per verzekering in de tabel hieronder.

 Verzekeraar  Leeftijdsgrens
 OHRA  tot 7 jaar
 Petplan  tot 8 jaar
 Reaal Dier&Zorg  alle leeftijden mogelijk
 Aegon  tot 8 jaar
 Hema  tot 5 jaar
 InShared  tot 4 jaar