Hondenspelletjes: 3 tips

Care
Honden

De Olympische Winterspelen in Pyeongchang zijn begonnen! Lifestyle for pets geeft je 3 tips voor hondenspelletjes die je met je viervoeter kunt doen.

Wil jij je hond deze winter meer laten bewegen? Organiseer dan je eigen Olympische Winterspelen voor hem! Want misschien wil hij wel een keer iets anders dan met een voetbal spelen. Hoe je dat doet? Wij geven je wat suggesties voor leuke hondenspelletjes!

Kong

Eén van de bekendste interactieve hondenspeeltjes is de Kong. Door zijn holle vorm stuitert dit speeltje van rubber alle kanten op. De meeste honden vinden dat prachtig! Je kunt de Kong vullen met allerlei lekkers. De hond is vervolgens een tijd lang bezig om die snacks er door erop te kauwen, ermee te stuiteren, eraan te peuteren en likken weer uit te krijgen.

De Kong vullen kan heel goed met bijvoorbeeld deze hypoallergene graanvrije variant met eend, of deze snack met zalm die je vanuit de tube makkelijk in de Kong kunt knijpen.

Spannend eten

Maak de brokkenmaaltijd van je hond spannender door deze aan te bieden in bijvoorbeeld de Dog Pyramid, de Busy Buddy Kibble Nibble voerbal of in een anti-schrokbak als de Karlie Northmate of de Slo-Bowl.

Puzzelpret

Oppakken, draaien, schuiven… zet je hond aan het werk met een puzzel van de Zweedse hondenspellenbedenkster Nina Ottosson, bijvoorbeeld de Dog Smart, Dog TornadoDog Mixmax C of Dog Brick. Speltip: vul deze puzzels eerst zodanig dat de hond de inhoud er gemakkelijk uit kan krijgen. Als je de voerpuzzels in het begin te moeilijk maakt, kan je viervoeter zijn belangstelling ervoor verliezen.

Let op!

Laat je hond nooit zomaar met een speeltje alleen. Voor kauwlustige honden met stevige kaken zijn er extra sterke voerspeeltjes, zoals de Kong Extreme. De dierenspeciaalzaak kan je adviseren welk speeltje voor jouw hond het meest geschikt is.