3 ouderdomskwaaltjes bij huisdieren

Care
Algemeen

Dieren op leeftijd krijgen op een gegeven moment vaak last van ouderdomskwaaltjes. Veel dierenartsen bieden een seniorcheck aan voor hond en kat. Zo kun je al in een vroeg stadium te weten komen of je huisdier last heeft van ouderdomskwalen (bijv. nier- of hartproblemen) en zorgen dat de klachten niet erger worden. 

Bij een aantal ouderdomskwalen kunnen supplementen helpen, wij zetten er 3 voor je op een rij:

1. Gewrichtsproblemen

Honden en katten op leeftijd kunnen last krijgen van slijtage, waardoor ze pijnlijke gewrichten krijgen. Bij honden kun je dit bijvoorbeeld merken aan moeilijk opstaan, kreupelheid, geen zin om te wandelen etc. bij katten is het moeilijker te herkennen; vaak blijven ze meer op een plek liggen en springen ze minder. De Beaphar Glucosamine producten bevatten o.a. glucosamine en chondroitine die de aanmaak van kraakbeen en gewrichtsvloeistof ondersteunen en zo klachten kunnen verminderen. 

2. Huid- en vachtproblemen

Heeft je hond of kat last van een doffe vacht, dan zou je dagelijks een beetje zalmolie over de voeding kunnen geven. Zalmolie bevat Omega 3 en Omega 6 en is een goede bron van essentiële vetzuren. Het zorgt niet alleen voor een gezonde huid en vacht, maar is ook goed voor hart- en bloedvaten en gewrichten.

Daarnaast zou je bij huid- en vachtproblemen ook multi-vitamines kunnen geven; deze zijn er speciaal voor hond, kat, vogel, konijn- en knaagdier. De vitamines helpen bij het gezond houden van huid en vacht en zijn te gebruiken bij een gevoelige huid. Ideaal wanneer het dier niet goed door de rui komt of last heeft van jeuk klachten. Voor vogels die niet goed door de rui heen komen is Ruihulp+ de beste optie, hier zitten ook pre- en probiotica in.

3. Bah, wat stinkt mijn hond!

Oudere honden kunnen een stinkende vacht hebben. Dit komt vooral door de samenstelling van het huidvet. Chlorophyl tabletten gaan op een natuurlijke manier sterke lichaamsgeur en/of slechte adem tegen. De tabletten bevatten chlorophyl: bladgroen van planten. Een vieze geur kan ook van de bek of oren komen. Houd tanden en oren goed schoon. Indien het lastig is om de tanden te poetsen kan Dental Poeder handig zijn. 

Dit artikel is geschreven door Beaphar.